Lombfogó háló és lombfogó rács használata

 

A természet őszi átalakulása nem kedvez az esőcsatornáknak, de leginkább a házak, épületek homlokzatának. A lombfogó rács vagy lombfogó háló használata meglehetősen kifizetődő, hiszen egy eldugult esőcsatorna, mely egy kiadós eső alkalmával képtelen elvezetni a vizet, sokba kerülhet nekünk.

Az ereszen túlbukó víz végigfolyik a homlokzaton, amit károsít ezzel. Ez megelőzhető, ha időben gondoskodunk az ereszcsatornánk védelméről. Erre megoldást jelenthet a lombfogó háló, illetve a lombfogó rács.

De nézzük, mi a kettő közötti különbség:

A lombfogó háló tulajdonságai

Ahogy az a nevében is szerepel, a lombfogó háló egy hálószerű anyag. Rendszerint műanyagból készül, melyet az esőcsatorna tetejére kell felfogatni. Többnyire a lombfogó háló rögzítése úgy történik, hogy kis átfedő pálcikák vannak az eresz tetején, hogy a hálót ne engedjék belógni az ereszbe és ezekre, illetve az eresz szélére ragasztott tépőzáras anyaghoz lehet fogatni. A háló tekercsben kapható, könnyen méretre vágható és elvileg csak végig kell görgetni az ereszcsatorna tetején. Képzett szakember, illetve ügyes, ház körüli dolgokban, barkácsolásban jártas emberre célszerű bízni a lombfogó háló felrakását.

Lombfogó rács a mindennapokban

A piacon jelenleg több megoldás is létezik az ereszcsatorna védelmére. A lombfogó háló mellett a piacon jelen van a lombfogó rács is.

A lombfogó rács típusok alapjaiban teljesen különböznek egymástól. Létezik fémből készült, az ereszcsatorna belsejébe helyezhető változat, melyet csak bele kell tenni a csatornába és így próbálja a víz útjából távol tartani a szennyeződéseket. Felszerelése, pontosabban helyére illesztése nagyon egyszerű. Méretre vágásához vasfűrész szükséges. Stabil, időjárásálló megoldás.

A másik változat az általunk forgalmazott lombfogó rács, mely az előbb bemutatott megoldásokat egyesíti.Lombfogó rács

Az ereszcsatorna tetejére kell felszerelni, pontosabban rápattintani, így nem engedi, hogy az ereszbe kerüljön a falevél, ág, stb. 40cm-es darabokból épül fel, melyeket gyerekjáték a helyükre tenni. A LevélSTOP lombfogó rács a sarkoknál is teljes védelmet nyújt, hiszen a stabil rácsot egy erősebb metszőolló segítségével is 45 fokban le lehet vágni, hogy a következő darab teljesen illeszkedjen hozzá. Könnyű, kezelhető, szállítása nem okoz nehézséget. A LevélSTOP lombfogó rács UV álló és egyben fagyálló műanyagból készül, így időjárásálló.

Nem kell attól sem tartania, hogy a nagyobb hótól behorpad. Előnye inkább, hogy a megolvadt havat a csatornába vezeti és így nem alakulnak ki jégcsapok.